Александър Петров от Студио "Сарандев" - сред лауреатите на престижния международен конкурс за млади поп изпълнители "Сребърна Янтра"

Печат

Александър Петров от Студио за поп-рок певци "Сарандев" при Младежки център - Добрич се нареди сред лауреатите на XV Меджународен конкурс за млади поп изпълнители "Сребърна Янтра". Престижният форум се проведе от 29 септември до 1 октомври във Велико Търново и събра 90 изпълнители от 14 държави. Това е вторият етап на конкурса, до който се достига след предварителна селекция.  Двата конкурсни дни и гала концертът по традиция се излъчват директно по интернет в You Tube - Silver Yantra. Седемчленно международно жури с председател Силвия Кацарова определи победителите.
В този конкурс лауреатите са носители на следните награди: за най-добро комплексно представяне, за изпълнение на песен на роден език, за изпълнение на чужда песен, награда на детското жури, специални награди на фирми-спонсори, поощрителни награди.
Талантливият млад певец Александър Петров от Студио "Сарандев" се представи в трета възрастова група с 23 участника - изпълнители от България, Малта, Финландия, Румъния, Македония и Италия. Той бе удостоен със специална нагада - картина от Галерия "Паневи".
Най-голямата награда - Гран при (статуетката на конкурса и 1000 Евро) бе спечелена от Rossella Zitiello - Италия.

Как да ни откриете

гр.Добрич, пл. Стария орех 1
Телефони: 058 602 535;
058 600 148; 058 602 691
e-mail:
mcdobrich@mc-dobrich.org

map

Интересни видео клипове